Du er her: » Skolens liv » Translokation 2014

TRANSLOKATION 2014

Fredag d. 27/6 kl. 16 i Multihallen

Velkommen til translokationerEndelig! Røde og blå huer blandet med glade og lettede smil – og nogle lidt trætte. Stolte studenter og forældre fyldte Ravnsborg Hallen fredag d. 29. juni til translokationen og uddeling af de velfortjente eksamensbeviser. Hele juni – og naturligvis også de sidste hhv. 3 og 2 år - har 3. g’erne og 2hf’erne arbejdet frem mod denne dag og læst og terpet.

Festtaler fra både rektor og borgmester kredsede om studenternes fremtid, alle de mange muligheder der nu byder sig, og vigtigheden af at kaste sig ud i dem. Det ligger ikke langt fra hvad Lasse Fisker og Troels Bering Christen fra 3b forestiller sig. Dog er det primært muligheden for et sabbatår, som begge hilser velkomment. Eller et ”dannelsesår”, som Troels insisterer på at kalde det. Nu skal der pustes ud efter veloverståede eksamener, og når den præcise uddannelse skal vælges, ligger de fleste muligheder åbne for begge. Som godt råd til de kommende nye 1 g’ere har de to følgende: ”Nyd det! Det er de tre bedste og  hurtigste år i ens liv – og pludselig er det bare forbi!”. På spørgsmålet om, hvad der har været hårdest den sidste måneds tid svarer de dog lidt forskelligt: ”Frustrationen over at få stillet en opgave og så finde ud af at disponere tiden ordentligt er svært. Men samtidig er det halvdelen af opgaven, så det er også utrolig vigtigt”, forklarer Lasse. For Troels var det derimod gårsdagens vognkørsel, der var slemt:  ”Vi tudede os gennem hele turen – det var så hårdt”. Og det kan mange studenter nok nikke genkendende til.

Overraskelser var der også: Legater til både Line Cecilie Stjernholm fra 2p, Lasse Fisker fra 3b samt Mohammed Barad fra  3a.

Musikklassen, 3m, stod for to veloplagte musikalsk indslag, hvor temaet fra Junglebogen fra nærmest første strofe fik salen til at smile og klappe. Hvorimod sidste korsangs smukke harmonier og følsomme instrumentering kunne gøre selv den mest tømmermandsplagede student blød om hjertet.

Efter den lidt højtidelige begivenhed i hallen vender studenterne næsen mod dimissionsfesten på gymnasiet. Her venter festmiddag, underholdning og musik, og måske også en enkelt vemodig tåre over at skulle sige farvel til hinanden som klassekammerater på Køge Gymnasium.

Stort tillykke til alle studenter!