Du er her: » Skolens liv » GallaFest

Gallafest 2013

Gallafest på Køge Gymnasium i den nye multihalSE BILLEDERNE HER...

I pailletbesatte stiletter, flagrende silkekjoler og kunstfærdigt opsatte frisurer vrimlede piger 3.g og 2 hf fredag eftermiddag mod Køge Gymnasium. Her ventede nemlig lige så stilfuldt klædte unge mænd i pletfri jakkesæt og nypudsede sko. Den årlige gallafest skulle begynde. Kulminationen på måneders træning. Siden årsskiftet har gymnasiets idrætslærere oplært de unge gymnasieelever i Lanciers-dansens komplicerede trin. Og nu skulle det hele vises frem. Stemningen levede med lethed op til magien fra Askepot-eventyret med alle de festklædte elever. Og for at fuldende ligheden, skulle ballet stå i den nye multihal, der som en strålende kubus lyste aftenen op. Den røde løber var rullet ud og flankeret af fakler, og fakkel-alléen forbandt således de japansk inspirerede 1960’er-bygninger med den nye modernistisk-inspirerede multihal. Rammerne var perfekte for aftenens Lanciers-dans, for i år kunne såvel de over 300 publikummer, der var mødt op for at se den snart 200 år gamle hofdans, rummes sammen med de 309 dansende 3. g’ere og 2 hf’ere. Og multihallen var fyldt til bristepunktet af forventningsfuld stemning og stolte forældre. Og for de dansende elever var det en befrielse at danse i så stort rum, for dansen, der nok blev koreograferet i korsetternes århundrede, skåner ikke sine udøvere for svedfremkaldende dansetrin.

 

Inden den traditionsrige Les Lanciers skulle danses, var elever og lærere samlet i gymnasiets gamle festsal til gallamiddag. Et særligt galleudvalg havde arrangeret den store aften, og 2. g’ere var sat i sving med oppyntning og servering. Der blev blitzet løs, når eleverne i ægte Hollywoodstil poserede foran den voluminøse ballonport i forskellige konstellationer. Også piger i herrestil fandt vej til såvel fotopodiet som dansegulvet – for gallafesten er så uomtvisteligt populær, at man som pige gerne danser herre, hvis der mangler en sådan. Fx Sofie Amalie Breum fra 3f: ”Jeg og en veninde manglede af forskellige grunde begge en dansepartner, så jeg tilbød, at jeg kunne tage skjorte og butterfly på og være hendes mand. Det lykkedes rigtig godt, og vi gjorde os klar sammen, og jeg mener selv at jeg var en nydelig og galant herre.” Dermed sikredes begge piger sig den uforglemmelige danseoplevelse. Hver og en af de mange elever fra Køge Gymnasium strålede på en måde, som kun en helt særlig festaften kan fremkalde. Og den hundredårige hofdans blev senere på aftenen afløst af live band og helt anderledes kropslige dansemoves. Og kunstfærdige frisurer, flagrende kjoler og hvidt skjortebryst fik lov at danse, hvad remmer og tøj kunne holde til.

NU KAN DU SE BILLEDERNE
Se omtale i Dagbladet

 
Vellykket gallafest på Køge Gymnasium fredag d. 10. februar 2012

Afgangseleverne på Køge Gymnasium, bestående af 160 3 g.elever og 40 2.hf elever havde i år besluttet at spise sammen med 25 lærere på skolen inden man skulle danse Les Lanciers.

Det er mange år siden eleverne gik væk fra denne tradition og igennem en lang årrække valgte at spise på restauranter i Køge inden man ankom i taxaer og limousiner til gymnasiet.

Med en flot udsmykket skole, der var fyldt med balloner, en rød løber og blomster, kunne det hele ikke være flottere.

Pigerne var alle i de fineste kjoler og havde tilbragt mange timer hos frisøren, mens drengene var elegante i smoking og jakkesæt.

Med venlig hilsen
Torben Karlshøj


Fra galla 2011


Flotte ladies og galante gentlemen til Gallafest på Gymnasiet

Køge Gymnasium afholdt fredag d.11 februar 2011 sin årlige gallafest for afgangsklasserne.Efter klasserne enkeltvist havde spist ude i byen mødte ialt 206 elever fra 2hf og 3g klasser frem i det flotteste festtøj, som man kan forestille sig.Gymnasiet var i år pyntet usædvanligt flot op med en rød løber, masser af balloner, hvide duge samt nyudsprungne påskeliljer.Festens ubetingede højdepunkt er Les Lanciers dansen, der danses to gange, da alle de fremmødte forældre, søskende og kærester ikke alle kan være i festsalen på én gang.

Klassernes påhæng deles derfor i to, og de danseglade festklædte afgangselever tager også meget gerne dansen endnu en gang.

Les Lanciers dansen består af fem forskellige ture, der flittigt er blevet øvet i idrætstimerne lige siden nytår.Efter dansene hyggede alle sig sammen på Køge Gymnasium, hvor der var salg af øl, vand vin samt kaffe og kage, inden afgangseleverne satte hinanden stævne til et andet arrangement, nemlig i ungdomshuset Tapperiet , der også var festligt pyntet til lejligheden.